ОВО ЈЕ ТРИК ЗА САВРШЕНУ ТЕСТЕНИНУ: Ово је грешка коју сви праве, ЕВО ШТА ТРЕБА ДА РАДИТЕ
Кување тестенине чини се као најлакши кулинарски задатак, али лако се може догодити да она на крају буде сувише мекана, или пак много тврда, да није довољно кувана, а можда ће се и слепити током кувања…
Иако кување тестенине радимо скоро аутоматски тако што у кључалу воду воду убацимо жељену количину омиљене тестенине, важно је да то урадите на прави начин.
Ево једног савета који ће вам помоћи да тестенина увек буде савршено скувана, барем тако тврде британски кулинари, творци овог рецепта.
Увек користите шерпу запремине шест литара. Сипајте воду до 3/4 шерпе, да бисте избегли слепљеност и прекуваност тестенине.
Уколико планирате да је једете са сосом, у воду немојте додавати ни кап уља јер ће „обложити“ тестенину, па неће лепо да упије сос.
Ако намеравате да је послужите одмах, са врелим сосом, кувајте је два минута краће него што пише у упутству, јер ће је врели сос додатно докувати до жељене текстуре.
Крстарица