clear sky
20°C
24.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0717
usd
104.8278
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

И ТЕСТЕНИНА МОЖЕ ДА СЕ ПОДГРЕВА Ако то урадите ПРАВИЛНО, биће УКУСНИЈА него претходног дана

31.05.2024. 20:07 20:11
Пише:
Извор: pixabay.com

Тестенина је вероватно једна од највољенијих намирница на планети. Међутим, често се дешава да остане вишка након оброка па их већина домаћица баци у ђубре.

Ипак, подгревање остатака тестенине може утицати на њену текстуру, па је важно размотрити најбољи начин за загревање.

Али, да би овај трик успео, битно је да никако не испирате тестенину након кувања.

Многи од нас греше приликом подгревања тестенине. Најбољи начин да искористите остатке тестенине јесте да је подгрејете на рингли, у тигању с дном које се не лепи на средњој температури. Све што је потребно је мало течности - идеално скробна вода у којој је тестенина кувана - која помаже да се разбију грудвице и рехидрира тестенина.

Коришћење тигања с дном које се не лепи

Нелепљив тигањ пружа равномерно загревање и спречава да било који део тестенине остане хладан. Коришћење нелепљивог тигања такође помаже да се грудвице соса поново споје, што је посебно важно за кремасте сосове. Алтернативне методе, попут грејање у микроталасној пећница, могу исушити тестенину. У тигању, с пар кашика воде, тестенина ће се опустити и сос ће постати глаткији.

Како правилно складиштити тестенину

Пре него што подгрејете остатке тестенине, важно је правилно их складиштити. Додавање мале количине скробне воде у остатке тестенине пре складиштења спречава лепљење. Остатке треба чувати у херметички затвореној посуди, а тестенина може трајати око пет дана у фрижидеру.

Пре него што је ставите у фрижидер, покушајте скувану тестенину оставите без соса. Ово спречава упијање вишка течности и надувавање тестенине током складиштења. Када је време за подгревање, ову обичну тестенину можете кратко прокувати, а сос загрејати одвојено, спојити и добити врхунско јело.

Дневник/24 седам

Аутор:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Тесто с кромпиром

Рецепт дана: Тесто с кромпиром

08.10.2018. 13:31 13:49