Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НАПРАВИТЕ СУШЕНИ ПАРАДАЈЗ У МАСЛИНОВОМ УЉУ Није компликовано, а укус Медитерана ће вас одушевити

10.10.2024. 20:20 20:28
Пише:
парадајз
Фото: pixabay/ilustracija

Када се приближавају зимски месеци, многи од нас размишљају о томе како да сачувамо укусне плодове лета. Сушени парадајз у маслиновом уљу је прави избор за све љубитеље домаће зимнице!

Осим што је једноставан за припрему, овај деликатес доноси богатство укуса и мириса који ће обогатити свако јело.

Зашто је сушени парадајз у маслиновом уљу неодољив?
Сушени парадајз је изванредан додатак салатама, пастама, или као укусна грицкалица. Његов слаткаст и богат укус обара с ногу, а у комбинацији с квалитетним маслиновим уљем, ствара савршен спој који ће одушевити ваша чула. Поред тога, сушени парадајз је богат антиоксидансима, витаминима и минералима, што га чини здравим избором за сваку зимницу.

Припрема која никад није била једноставнија
За припрему сушеног парадајза у маслиновом уљу, потребно је само неколико састојака и мало времена. Ево како да то урадите:

Састојци:

- 1 кг зрелог парадајза
- Со по укусу
- Суви зачин (по жељи)
- 300 мл маслиновог уља
- 2-3 чена белог лука (опционо)
- Гранчице свежег босиљка или оригана (опционо)

парадајз
Фото: pixabay/ilustracija

Припрема:

Прво, оперите парадајз и преполовите га. Посолите га и ставите на папирни убрус да се оциједи. Затим, поређајте пола парадајза на плех обложен папиром за печење и ставите у претходно загријану рерну на 60-70 степени. Сушите парадајз неколико сати, повремено га окрећући, док не постане мекан, али не превише сувљи.

Када је парадајз готов, пребаците га у стаклене тегле. Додајте ситно сецкани бели лук, суви зачин и гранчице босиљка или оригана. Прелијте све маслиновим уљем, пазећи да су сви комади парадајза потпуно прекривени уљем.

Затворите тегле и оставите их у фрижидеру. Сушени парадајз у маслиновом уљу ће се боље маринирати након неколико дана, када ће сви укуси прожимити једни друге, пише Србија данас.

Сушени парадајз у маслиновом уљу је савршена зимница која ће вас подсетити на летње дане. Једноставна припрема, комбинација здравих састојака и богат укус чине га неизоставним делом сваке кухиње. Уживајте у овом деликатесу током зиме и обогатите своја јела једноставним, а укусним додатком!

Извор:
Србија данас
Пише:
Пошаљите коментар
НЕ ИСПЛАТИ СЕ СПРЕМАТИ ДОМАЋУ ЗИМНИЦУ Кисели краставци, паприке и парадајз сок јефтинији у супермаркетима
Зимница

НЕ ИСПЛАТИ СЕ СПРЕМАТИ ДОМАЋУ ЗИМНИЦУ Кисели краставци, паприке и парадајз сок јефтинији у супермаркетима

03.10.2024. 10:53 10:57
МЕТОДА ЗА ЧУВАЊЕ ПАРАДАЈЗА ВРЕДНА ПАЖЊЕ Да се парадајз не купује ван сезоне, а да се сачува и до годину дана и постане стандардна зимница!

МЕТОДА ЗА ЧУВАЊЕ ПАРАДАЈЗА ВРЕДНА ПАЖЊЕ Да се парадајз не купује ван сезоне, а да се сачува и до годину дана и постане стандардна зимница!

20.08.2024. 13:52 14:09
КОТРЉАЊЕ РАВНИЦОМ: Боље сушени парадајз у тегли, него свежи на кванташу

КОТРЉАЊЕ РАВНИЦОМ: Боље сушени парадајз у тегли, него свежи на кванташу

21.05.2017. 09:08 09:13