Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NAPRAVITE SUŠENI PARADAJZ U MASLINOVOM ULJU Nije komplikovano, a ukus Mediterana će vas oduševiti

10.10.2024. 20:20 20:28
Piše:
парадајз
Foto: pixabay/ilustracija

Kada se približavaju zimski meseci, mnogi od nas razmišljaju o tome kako da sačuvamo ukusne plodove leta. Sušeni paradajz u maslinovom ulju je pravi izbor za sve ljubitelje domaće zimnice!

Osim što je jednostavan za pripremu, ovaj delikates donosi bogatstvo ukusa i mirisa koji će obogatiti svako jelo.

Zašto je sušeni paradajz u maslinovom ulju neodoljiv?
Sušeni paradajz je izvanredan dodatak salatama, pastama, ili kao ukusna grickalica. Njegov slatkast i bogat ukus obara s nogu, a u kombinaciji s kvalitetnim maslinovim uljem, stvara savršen spoj koji će oduševiti vaša čula. Pored toga, sušeni paradajz je bogat antioksidansima, vitaminima i mineralima, što ga čini zdravim izborom za svaku zimnicu.

Priprema koja nikad nije bila jednostavnija
Za pripremu sušenog paradajza u maslinovom ulju, potrebno je samo nekoliko sastojaka i malo vremena. Evo kako da to uradite:

Sastojci:

- 1 kg zrelog paradajza
- So po ukusu
- Suvi začin (po želji)
- 300 ml maslinovog ulja
- 2-3 čena belog luka (opciono)
- Grančice svežeg bosiljka ili origana (opciono)

парадајз
Foto: pixabay/ilustracija

Priprema:

Prvo, operite paradajz i prepolovite ga. Posolite ga i stavite na papirni ubrus da se ocijedi. Zatim, poređajte pola paradajza na pleh obložen papirom za pečenje i stavite u prethodno zagrijanu rernu na 60-70 stepeni. Sušite paradajz nekoliko sati, povremeno ga okrećući, dok ne postane mekan, ali ne previše suvlji.

Kada je paradajz gotov, prebacite ga u staklene tegle. Dodajte sitno seckani beli luk, suvi začin i grančice bosiljka ili origana. Prelijte sve maslinovim uljem, pazeći da su svi komadi paradajza potpuno prekriveni uljem.

Zatvorite tegle i ostavite ih u frižideru. Sušeni paradajz u maslinovom ulju će se bolje marinirati nakon nekoliko dana, kada će svi ukusi prožimiti jedni druge, piše Srbija danas.

Sušeni paradajz u maslinovom ulju je savršena zimnica koja će vas podsetiti na letnje dane. Jednostavna priprema, kombinacija zdravih sastojaka i bogat ukus čine ga neizostavnim delom svake kuhinje. Uživajte u ovom delikatesu tokom zime i obogatite svoja jela jednostavnim, a ukusnim dodatkom!

Izvor:
Srbija danas
Autor:
Pošaljite komentar
NE ISPLATI SE SPREMATI DOMAĆU ZIMNICU Kiseli krastavci, paprike i paradajz sok jeftiniji u supermarketima
Зимница

NE ISPLATI SE SPREMATI DOMAĆU ZIMNICU Kiseli krastavci, paprike i paradajz sok jeftiniji u supermarketima

03.10.2024. 10:53 10:57
METODA ZA ČUVANJE PARADAJZA VREDNA PAŽNJE Da se paradajz ne kupuje van sezone, a da se sačuva i do godinu dana i postane standardna zimnica!

METODA ZA ČUVANJE PARADAJZA VREDNA PAŽNJE Da se paradajz ne kupuje van sezone, a da se sačuva i do godinu dana i postane standardna zimnica!

20.08.2024. 13:52 14:09
KOTRLJANJE RAVNICOM: Bolje sušeni paradajz u tegli, nego sveži na kvantašu

KOTRLJANJE RAVNICOM: Bolje sušeni paradajz u tegli, nego sveži na kvantašu

21.05.2017. 09:08 09:13