НАПРАВИТЕ САМИ ДОМАЋУ ЧОКОЛАДУ Ниједна куповна јој НЕ МОЖЕ БИТИ РАВНА
Сви воле чоколаду. Сада можете покушати да је направите сами и потпуно прилагодите свом укусу. Поред тога, овако направљена чоколада, у лепом паковању, може бити сјајн поклон драгим особама. Лако је - ваше је само да пробате!
Припрема је веома једноставна
300 г млека у праху
100 г какаа
100 мл воде
250 гр путера
500 г шећера
1 ванилин шећер
Припрема:
Помешајте млеко у праху и какао (савет: можете просејати кроз сито млеко и какао да не би било грудвица).
У шерпицу сипајте воду, путер, шећер и ванилин шећер и ставите да прокува и отопи се.
У то додати млеко и какао, па мешати и кувати док се све не сједини.
Чоколаду можете излити у плех или тацну (на коју сте ставили пек-папир, да би је лакше извадили) или можете да се играте разноразним калупима (нпр. калупи за лед у разним облицима) – пустите машти на вољу (калупе мало науљите, лакше ћете извадити чоколаду касније и биће сјајнија). По жељи можете у чоколаду да додате кокос, орахе, бадеме, лешник, пистаће, суво грожђе, бруснице, кандирано воће, желе коцке или чак бели еурокрем.
Оставите чоколаду да одстоји у фрижидеру преко ноћи да се добро стегне.
Пријатно!