overcast clouds
12°C
18.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0199
usd
107.9121
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЧОКОЛАДНИ МУС У ЧАШИ Брзи десерт за изненадне госте ЛАГАНА КРЕМАСТА ПОСЛАСТИЦА НИКОГ НЕ ОСТАВЉА РАВНОДУШНИМ

18.10.2024. 20:06 20:20
Пише:
мус
Фото: pixabay/ilustracija

Заљубљеници у чоколаду, припремите се за праву посластицу!

Овај лагани и кремасти чоколадни мус у шољи савршен је избор за сваку прилику, било да желите да се почастите или импресионирате госте.


Састојци:
100 г горке чоколаде
2 јајета
2 кашике шећера
200 мл слатке павлаке
Прстохват соли
 

По жељи: зрна кафе или шећер у праху за посипaњe
 

Упутство:
На воденој пари или микроталасној рерни, полако растопите горку чоколаду. Оставите да се охлади на собној температури.

У једној чинији, одвојите беланца од жуманца. Жуманца умутите са шећером док не постану светла и кремаста.

 У охлађену чоколаду додајте умућена жуманца и добро измешајте.

У другој чинији, умутите беланца са прстохватом соли у чврст снег. Полако их комбинујте са чоколадном мешавином, пажљиво, како бисте задржали ваздушастост.

У посебној чинији, умутите слатку павлаку до чврстих врхова. Поново, полако је комбинујте са чоколадном смесом.

Смесу равномерно распоредите у шоље. Оставите да се охлади у фрижидеру најмање 2 сата пре сервирања.

По жељи, можете посути зрнама кафе или шећером у праху пре него што послужите.

Овај чоколадни мус у шољи је савршен за послужење на некој посебној прилици или као брз десерт за пријатеље. Лаган и кремаст, обавезно ће освојити свачије срце!

 

Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар
ЧОКОЛАДНИ КОЛАЧ БЕЗ БРАШНА Једноставније не може, а резултат божанствена експлозија укуса

ЧОКОЛАДНИ КОЛАЧ БЕЗ БРАШНА Једноставније не може, а резултат божанствена експлозија укуса

14.02.2024. 13:27 13:52