ЈАФА КОЛАЧ КАКАВ СМО ЈЕЛИ ОСАМДЕСЕТИХ Богат, кремаст и предивно чоколадан!
Рецепт за јафа колач какав се правио осамдесетих прошлог века. Сваки залогај се топи у устима, а тајна је један посебан састојак!
За све љубитеље сочних колача који не захтевају превише времена и труда, овај колач ће бити пун погодак.
Поред брзе припреме, Јафа колач је савршен због своје једноставности јер сваки састојак већина нас вероватно има у кухињи.
Овај колач често је избор породица с много малишана, јер је богат, кремаст и, наравно, предивно чоколадан. Ако волите једноставне, али укусне посластице, сигурно ће вам се овај рецепт допасти.
Састојци за кору:
– 4 јаја
– 24 кашике шећера
– 24 кашике уља
– 24 кашике млека
– 24 кашике брашна
– 1 прашак за пециво
Фил:
– 3 кашике шећера
– 1 чаша воде
– 3 кашике џема од кајсија
– 1 поморанџа
Глазура:
– 200 г чоколаде
– 30 г маргарина
Припрема коре:
Умутити 4 јаја, шећер,уље, млеко, брашно и прашак за пециво. Кад се добије лепа кремаста смеса сипати у плех који сте претходно обложили папиром за печење. Пећи кору на 200 степени око пола сата. Кад се прохлади исећи је пола по дебљини (висини).
Припрема фила:
У посуду ставити да се истопи 3 кашике шећера и чашу воде, па додати џем од кајсије као састојак. Један део коре који сте претходно исекли издробите и изрендајте једну замрзнуту поморанџу. Све добро сјединити и измешати. Ако је много густо додати мало воде или фанте да се све лепо сједини.
Фил премазати преко коре и прелити растопљеном чоколадом.