NAPRAVITE SAMI DOMAĆU ČOKOLADU Nijedna kupovna joj NE MOŽE BITI RAVNA
Svi vole čokoladu. Sada možete pokušati da je napravite sami i potpuno prilagodite svom ukusu. Pored toga, ovako napravljena čokolada, u lepom pakovanju, može biti sjajn poklon dragim osobama. Lako je - vaše je samo da probate!
Priprema je veoma jednostavna
300 g mleka u prahu
100 g kakaa
100 ml vode
250 gr putera
500 g šećera
1 vanilin šećer
Priprema:
Pomešajte mleko u prahu i kakao (savet: možete prosejati kroz sito mleko i kakao da ne bi bilo grudvica).
U šerpicu sipajte vodu, puter, šećer i vanilin šećer i stavite da prokuva i otopi se.
U to dodati mleko i kakao, pa mešati i kuvati dok se sve ne sjedini.
Čokoladu možete izliti u pleh ili tacnu (na koju ste stavili pek-papir, da bi je lakše izvadili) ili možete da se igrate raznoraznim kalupima (npr. kalupi za led u raznim oblicima) – pustite mašti na volju (kalupe malo nauljite, lakše ćete izvaditi čokoladu kasnije i biće sjajnija). Po želji možete u čokoladu da dodate kokos, orahe, bademe, lešnik, pistaće, suvo grožđe, brusnice, kandirano voće, žele kocke ili čak beli eurokrem.
Ostavite čokoladu da odstoji u frižideru preko noći da se dobro stegne.
Prijatno!