НАПРАВИТЕ ПОМФРИТ КОД КУЋЕ КАО ИЗ РЕСТОРАНА Ево у чему је цака да буде исти
Хрскав и укусан!
Већина људи не подржава једење брзе хране, а сви знамо да такву храну не треба јести сваки дан. Истовремено, не може се оспорити да ресторани брзе хране праве заиста одличан помфрит. Како нешто слично припремити код куће? Испробајте овај једноставан трик, преноси alo.rs.
Можете ли да одолите нечему тако добром као што је помфрит?
Чак и присталице здраве исхране помфрит спремају бар од слатког кромпира или другог поврћа, како би се с времена на време препустили том популарном и савршеном укусу. Класичан помфрит је једноставно најбољи, упркос мастима и великој количини соли.
Помфрит купљен у ресторанима има много бољи укус него онај који припремамо код куће. Ако желите да добијете оригиналан укус овог јела прочитајте текст до краја и сазнајте у чему је цака.
Направите сами помфрит
Ако желите да уживате, свакако немојте куповати разне смрзнуте полупроизводе. Натопљени су водом и неће се добро исећи.
Направите сами помфрит код куће. Изаберите леп кромпир, очистите га и исеците на већ добро познат облик. Није тешко и не захтева много времена.
Сирће и мало скроба
Хајде сада да помфрит дигнемо на виши ниво. Припремите хладну воду и сипајте у њу мало сирћета. Затим додајте исецкани помфрит и оставите да одстоји неколико минута. Овај поступак гарантује да ће помфрит задржати леп облик и да ће кромпир имати праву структуру током пржења.
Потом, извадите помфрит и добро га осушите, не желите да у њему остане течности.
Сада на ред долази следећи трик:
Ставите кромпир у чинију, поспите по њему мало кукурузног скроба и промешајте га добро. Скроб ће ојачати његову конзистенцију и испржиће се много боље, добићете већу хрскавост и златну боју.
Након тога спреман је за врело уље.