Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НАПРАВИТЕ ЛАЖНИ ПОМФРИТ Хрскави штапићи од паленте, а укус не заостаје за оригиналом

24.10.2024. 20:36 20:44
Пише:
тајна
Фото: printscreen Youtube/Tajna zdravlja

Иако се палента најчешће припрема као кремасти прилог, овог пута одлучили смо да је припремимо на другачији начин.

Изгледом подсећа на свима омиљене пржене кромпириће, али је у питању здрава и укусна грицкалица.

Припрема

У зделу средње величине улијте воду и сачекајте да заври. Умешајте паленту, уситњени бели лук, тимијан, рузмарин, нарибани пармезан и зачините сољу.

Мешајте док палента не постане мекана и густа, отприлике 5 минута. Макните с ватре, поклопите и оставите 5 минута.
Лим димензија 20x20 цм обложите папиром за печење и на њега излијте скувану паленту. Равномерно је распоредите у једном слоју. Ставите у замрзивач на 20 минута.


Загрејте рерну на 220 степени. Опрезно извадите паленту на даску за сечење и исеците је на танке прутиће налик помфриту.

Нарезану паленту сложите на папир за печење и прелијте с маслиновим уљем, те зачините сољу по укусу.

Пеците 15 минута, извадите из рерне, опрезно преокрените прутиће и пеците још 15 до 20 минута или док не постану хрскави.

Прелив
Помешајте састојке за прелив и прелијте преко печене паленте, пише Индекс.хр.
 

Извор:
Индекс.хр
Пише:
Пошаљите коментар
У селу личких и кордунашких колониста палента народна хранитељица

У селу личких и кордунашких колониста палента народна хранитељица

04.07.2023. 10:34 10:39