ОВО ЈЕ ТАЈНА РЕЦЕПТА ЗА ПОМФРИТ КАО ИЗ РЕСТОРАНА Два састојка за хрскав и укусан пржени кромпир
Помфрит купљен у ресторанима има много бољи укус него онај који припремамо код куће.
Већина људи не подржава конзумирање брзе хране, посебно сваки дан. Истовремено, не може да се оспори да ресторани брзе хране праве заиста одличан помфрит.
Ако желите да уживате у овој храни, немојте да купујете разне смрзнуте полупроизводе. Натопљени су водом и неће се добро испећи. Направите сами помфрит код куће.
Рецепт за помфрит као из ресторана
Изаберите добар кромпир, очистите га и исеците на већ добро познати облик. Није тешко и не захтва много времена.
Припремите хладну воду и сипајте у њу мало сирћета. Затим додајте исецкани помфрит и оставите да одстоји неколико минута.
Овај поступак обезбедиће да помфрит задржати леп облик, па ће тако имати и праву структуру током пржења. Затим извадите помфрит и добро га осушите.
Ставите кромпир у посуду, поспите по њему мало кукурузног брашна и добро промешајте. Брашно ће ојачати његову текстуру и испржиће се боље, а добићете већу хрскавост и златну боју.
Након тога је спреман за врело уље.
(Prva.rs)