Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NAPRAVITE POMFRIT KOD KUĆE KAO IZ RESTORANA Evo u čemu je caka da bude isti

08.11.2024. 17:14 17:23
Piše:
Ilustracija
Foto: Pixabay.com

Hrskav i ukusan!

Većina ljudi ne podržava jedenje brze hrane, a svi znamo da takvu hranu ne treba jesti svaki dan. Istovremeno, ne može se osporiti da restorani brze hrane prave zaista odličan pomfrit. Kako nešto slično pripremiti kod kuće? Isprobajte ovaj jednostavan trik, prenosi alo.rs.

Možete li da odolite nečemu tako dobrom kao što je pomfrit?

Čak i pristalice zdrave ishrane pomfrit spremaju bar od slatkog krompira ili drugog povrća, kako bi se s vremena na vreme prepustili tom popularnom i savršenom ukusu. Klasičan pomfrit je jednostavno najbolji, uprkos mastima i velikoj količini soli.

Pomfrit kupljen u restoranima ima mnogo bolji ukus nego onaj koji pripremamo kod kuće. Ako želite da dobijete originalan ukus ovog jela pročitajte tekst do kraja i saznajte u čemu je caka.

Napravite sami pomfrit

Ako želite da uživate, svakako nemojte kupovati razne smrznute poluproizvode. Natopljeni su vodom i neće se dobro iseći.

Foto: pixabay.com


Napravite sami pomfrit kod kuće. Izaberite lep krompir, očistite ga i isecite na već dobro poznat oblik. Nije teško i ne zahteva mnogo vremena.

Sirće i malo skroba

Hajde sada da pomfrit dignemo na viši nivo. Pripremite hladnu vodu i sipajte u nju malo sirćeta. Zatim dodajte iseckani pomfrit i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Ovaj postupak garantuje da će pomfrit zadržati lep oblik i da će krompir imati pravu strukturu tokom prženja.

Ilustracija
Foto: Pixabay.com

Potom, izvadite pomfrit i dobro ga osušite, ne želite da u njemu ostane tečnosti.

Sada na red dolazi sledeći trik:

Stavite krompir u činiju, pospite po njemu malo kukuruznog skroba i promešajte ga dobro. Skrob će ojačati njegovu konzistenciju i ispržiće se mnogo bolje, dobićete veću hrskavost i zlatnu boju.

Nakon toga spreman je za vrelo ulje.

Izvor:
Krstarica
Piše:
Pošaljite komentar
NAPRAVITE LAŽNI POMFRIT Hrskavi štapići od palente, a ukus ne zaostaje za originalom
тајна

NAPRAVITE LAŽNI POMFRIT Hrskavi štapići od palente, a ukus ne zaostaje za originalom

24.10.2024. 20:36 20:44
OVO JE TAJNA RECEPTA ZA POMFRIT KAO IZ RESTORANA Dva sastojka za hrskav i ukusan prženi krompir
1

OVO JE TAJNA RECEPTA ZA POMFRIT KAO IZ RESTORANA Dva sastojka za hrskav i ukusan prženi krompir

08.09.2024. 12:29 12:37