НАЈОМИЉЕНИЈА ТОРТА СТАРЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ ДАНАС ЈЕ ЗАБОРАВЉЕНА Сјајан укус, без печења
Да ли сте имали прилике да пробате ову торту?
Песак торта осваја сваког ко је проба, а њен кремасти укус је једноставно неодољив!
Ова торта је некада била редован гост на столовима широм Југославије, а посебно су је обожавала деца. Најбоље од свега, спремна је за само пола сата и то без потребе да укључујете шпорет! Не само да је укусна, већ је и право визуелно уживање. Пробајте је и сами се уверите у њен неодољиви шарм!
Састојци за ову посебну торту:
За 3 фила:
– 1 л млека
– 130 г шећера
– 4 пудинга од ваниле
– 200г путера собне температуре
– 120 г прах шећера
– 150 г млевеног кекса
– 120 г кокоса
– 170 г млевених ораха
За ганаш:
– 50 г млечне чоколаде
– 50 г црне чоколаде
– 100 мл слатке павлаке
Начин припреме:
Од литре млека одвојите 250 мл, па у тих 250 мл размутите пудинге а остатак млека ставите да се кува са шећером. Када млеко проври, додајте размућену пудинг смесу, мешајте и кувајте док не проври још једном. Затим смесу прекријте стреч фолијом и оставите да се потпуно охлади.
Након тога пенасто умутите путер и прах шећер и додајте их у охлађену пудинг смесу. Све заједно добро умутите и поделите фил на три дела.
У један фил додајте млевени кекс, у други кокос, у трећи орахе. Сада у калупу пречника 22 цм распредите филове, прво плазма, па кокос, па на крају орах фил. Ставите у фрижидер на најмање два сата.
Направите ганаш, ставите све састојке у шерпицу, загрејте и мешајте на средњој температури док се не истопи и сједини. На крају ганашом полако прелијте преко фила и вратите торту на хлађење док се ганаш не стегне.
Пријатно и јавите нам како вам се допао рецепт!
(kurir.rs)