NA OVAJ NAČIN GA JOŠ NISTE PROBALI! Recept za zapečeno mleveno meso će vas oduševiti
Profesionalni kuvar Ivan Radomirović putem svog Instagram profila ivans_kitchen_official nudi svojim pratiocima raznovrsne recepte za sve prilike, a svoje profesionalno iskustvo na ovaj način može da podeli i sa drugima.
Oduvek je, kaže nam, voleo da se „mota po kuhinji” kada je njegova majka pripremala hranu. Zapitkivao bi je kako bi mogao i sam da napravi neke svoje specijalitete, a ubrzo mu se javila ideja da se i školuje za kulinarsku profesiju. Spontano je otvorio i Instagram profil i počeo da deli recepte pratiocima.
– Sve se desilo spontano, na nagovor jedne moje bliske osobe da otvorim Instagram profil posvećen hrani. Tako sam i počeo i veoma sam joj zahvalan na tome, jer sam putem Instagrama upoznao divne ljude – priča za „Dnevnikov” Nedeljni ručak Ivan Radomirović. – Prema mojem dosadašnjem iskustvu, na Instagramu prolaze razni zanimljivi recepti. Uglavnom ljudi gledaju da što manje vremena provode pored šporeta ili rerne. Što znači da traže recepte koji mogu da se spreme za 20-tak minuta. To, uglavnom, budu neka slana jela ili dezert.
Na pitanje šta i privatno voli da jede, kroz smeh ističe da mu je teško da na to odgovori.
– Uglavnom jedem sve, ali, možda, kada bih izdvojio šta najviše volim da jedem, neka to bude neki lep slatkiš. Pripremam svu vrstu hrane, nemam određeno šta pripremam. Uglavnom bude nešto što svi ukućani vole, a to je uglavnom neki lep slatkiš – naglašava Radomirović, koji je za naše čitaoce pripremio jednostavan recept za ukusno mleveno meso zapečeno u pavlaci.
Mleveno meso zapečeno u pavlaci
500 g mlevenog mešanog mesa
2 praziluka
1 jaje
50 g prezli
2-3 kašike maslinovog ulja
So i biber
preliv:
150 ml pavlake za kuvanje
So
Na malo maslinovog ulja propržiti mleveno meso. Dodajte narezani praziluk pa začinite po ukusu solju i biberom. Dinstajte na vatri 20-tak minuta. Skloniti sa vatre, dodati prezle i umućeno jaje, sve dobro sjediniti, pa sipati u vatrostalnu činiju, koju ste prethodno malo podmazali puterom ili uljem. Peći na 200 stepeni od 15 do 20 minuta. Umutite pavlaku za kuvanje i jaje, posolite po ukusu pa preliti preko mesa i još nakratko zapecite. Pečeno jelo prohladite, pa režite na paračad i poslužite uz neku sezonsku salatu.