ФУД-БЛОГЕРКА ДРАГАНА НЕДЕЉКОВИЋ мотивисала друге да кувају, а ево како да направите њен УКУСНИ КОХ
Гастрономка и фуд-блогерка Драгана Недељковић, ауторка Инстаграм налога „Гагина_кухиња” на свом профилу окупља заљубљенике у сласне рецепте, а на ту идеју дошла је пре пет година, будући да је имала доста фотографија специјалитета са праксе, посла и из своје кухиње.
Спонтано је почела да објављује фотографије својих рецепата и тако почела да окупља малу заједницу.
– Пошто волим да преносим своје знање, тако сам и неке своје пријатеље и пратиоце својим профилом мотивисала да кувају. Моја страница ми је помогла да упознам дивне људе који ме мотивишу и стекла сам нека нова искуства, као што су гостовања у емисији – прича за „Дневников” Недељни ручак Драгана Недељковић. – Трудим се да будем аутентична и иновативна. Да прикажем другу страну која је свима драга, буди лепе успомене и враћа у детињство. Када сам код куће, увек снимим видео са мојом баком како прави: кох, уштипке, ванилице, гибаницу, проју и још много других заборављених јела. То је један од начина да подстакнем своје пратиоце да се и сами врате у прошлост и потраже рецепте за најукуснијим традиоционалним јелима.
Осим тога, ауторка овог популарног Инстаграм профила дошла је на идеју и да током путовања упознаје своје пратиоце са кухињама различитих земаља. Жеља јој је да без пасоша и бесплатно упозна кулинарије других земаља.
– Ишли смо до Мексика, Италије, Грчке, Шпаније, Индије, Јапана, Турске, Либана... Волим да путујем, а пошто ми посао не дозвољава толико, дошла сам на ту идеју чак и да обилазим различите ресторане у Београду. Моји пратиоци нису заборавили и сваки пут се обрадују када избацим нову објаву – истиче Драгана Недељковић. – Тешко је изабрати чија ми се кухиња највише допала, јер свака држава има нешто своје. Нека то буде Италија, јер сам велики љубитељ паста и њихових специјалитета. Жеља за следећу годину је да спакујем кофере, одем до Италије и, уз добру пасту и вино, уживам на једној од њихових тераса.
Ова млада фуд-блогерка највише ужива у слаткишима, а омиљена посластица јој је торта са пишкотама и малинама. Најчешће припрема торте које сама и декорише, па се нада да ће, како каже, следеће године покренути свој мали бизнис и другима правити оно у чему највише ужива. За читаоце нашег кувара припремила је традиционални рецепт за кох.
В. Б.
Кох
6 јаја
6 кашика шећера
3 кашике брашна
3 кашике гриза
1 прашак за пециво
Умутити прво беланца, додати жуманца, па затим све остале састојке. Када се испече, прелити са 1,5 л хладног млека. Можете у млеко да додате 5 кашика шећера. Пећи око 15 минута на 180 степени.