ЕВО КАКО ДА УЖИВАТЕ И ЗА ВРЕМЕ ПОСТА
МОГУ БИТИ И ПОСНИ И ЛЕПИ Кокос чупавци КАКВЕ НИСТЕ ЈЕЛИ
Време је када велика већина верника пости, али то не значи да не можете направити и сјајну, посну посластицу.
На ред су дошли чупавци, који ће бити најтраженији на вашој посној трпези.
Толико су сочни и укусни да нема ко вам неће тражити рецепт
Потребно је:
За бисквит:
– 2 чаше од 2 дл киселе воде
– 2 чаше од 2 дл брашна
– 150 г шећера
– 1 ванилин шећер
– 1 прашак за пециво
За прелив:
– 1-2 кашике какао праха
– 150 грама шећера
– 150 г воде
Припрема:
Рерну загрејте на 180 степени. У једној посуди умутите киселу воду, брашно шећер и ванилин шећер и прашак за пециво. Излијте смесу у плех обложен папиром за печење. Пеците око 20 минута у рерни загрејаној на 180 степени, док не добију златно жуту боју. Помешајте какао прах, шећер и воду да добијете прелив. Сеците на коцке па ваљајте у прелив. На крају, уваљајте сваки колач у кокос.