МАЂАРИЦЕ МАЈСТОРИЦЕ И ЗА КОКОС Погледајте РЕЦЕПТ „НА ШОЉЕ“ за неодољиво кремаст КОЛАЧ Заборавићете на „чупавце“
Сочан колач са кокосом једна је од омиљених посластица у Мађарској, те се често налази на њиховим породичним трпезама.
Прави се зачас од свега неколико састојака, те вам неће одузети пуно времена, али ће вас изванредним укусом освојити већ при првом залогају. Многи кажу да је лепши и од чувених чупаваца.
Састојци:
За кору:
4 јаја
1 1/2 шоља брашна
1 шоља шећера
прашак за пециво
шећер - 1 шоља
ванила
Припрема:
Јаја се умуте са шећером. Након тога додајемо брашно у које смо ставили прашак за пециво. На крају и ванилу. Све то се сипа у плех, намазан уљем и пече се на 150 степени.
Чачкалицом проверавамо да ли је готово. Ако се ништа не лепи за чачкалицу, вади се из рерне и оставља да се охлади веома добро.
За прелив:
200 мл воде
60 г маслаца
шоље шећера
2 супене кашике какаа
За посипање:
кокосово брашно
Док се кора хлади, у једну шерпу стављамо све састојке за прелив и мешамо док не добијемо густ сируп.
Кад се кора охлади, направимо рупице у њој и добро је натопимо расхлађеним. Затим одозго поспебо кокосом и спреман је за дегустацију.
Дневник/Стил