СТАРА ЈУГА СЕ ДАВИЛА У ОВИМ КОЛАЧИМА А ми знамо за трик да БУДУ ЈОШ БОЉИ
Рецепти за чупавце су углавном слични, са малим разликама у састојцима, али без обзира да ли ћете додати неки састојак више или мање, увек ће бити укусни.
Међутим, за све оне који воле нешто кремастије колаче, али су ипак љубитељи ове старинске посластице, постоји један трик како да добију два у једном.
За чоколадни сос у који ћете умакати коцкице бисквита, уместо половине мере млека, додајте слатку павлаку. Овај састојак ће допринети густини и слоју чоколаде, а посебно ће утицати на укус.
Састојци за бисквит:
4 јаја
150 мл млека
100 мл уља
кесица прашка за пециво
кесица ванил шећера
250 гр брашна
150 гр шећера
прстохват соли
Састојци за глазуру:
150 гр путера или маргарина
200 гр чоколаде за кување
30 гр шећера
150 мл млека
200 мл слатке павлаке
300 бр кокосовог брашна
Припрема:
Одвојите беланца од жуманца, па беланца заједно са шећером, сољу и ванилин шећером умутите у чврст снег.
Додајте жуманца, па поново све умутите. У смесу затим додајте уље и млеко, све сједините, па потом додајте брашно и прашак за пециво и умутите миксером на најмањој брзини.
Плех у ком ћете пећи обложите пек папиром, па улијте смесу и ставите да се пече у загрејану рерну на 180 степени 30 минута.
За то време припремите чоколадни сос.
У шерпу ставите путер (маргарин), млеко, слатку павлаку, шећер и чоколаду, па кувајте на тихој ватри, док сос не постане потпуно сједињен и гладак.
Када је колач готов, изведите га их плеха, оставите мало да се охлади, па га исеците на коцке жељене величине.
Кокосово брашно сипајте у дубљи тањир.
Сваку коцку прво умочите у сос, па уваљајте у кокосово брашно и ређајте на тепсију.
Оставите чупавце око сат времена у фрижидеру да се охладе, а онда их можете послужити.