EVO KAKO DA UŽIVATE I ZA VREME POSTA
MOGU BITI I POSNI I LEPI Kokos čupavci KAKVE NISTE JELI
Vreme je kada velika većina vernika posti, ali to ne znači da ne možete napraviti i sjajnu, posnu poslasticu.
Na red su došli čupavci, koji će biti najtraženiji na vašoj posnoj trpezi.
Toliko su sočni i ukusni da nema ko vam neće tražiti recept
Potrebno je:
Za biskvit:
– 2 čaše od 2 dl kisele vode
– 2 čaše od 2 dl brašna
– 150 g šećera
– 1 vanilin šećer
– 1 prašak za pecivo
Za preliv:
– 1-2 kašike kakao praha
– 150 grama šećera
– 150 g vode
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite kiselu vodu, brašno šećer i vanilin šećer i prašak za pecivo. Izlijte smesu u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne dobiju zlatno žutu boju. Pomešajte kakao prah, šećer i vodu da dobijete preliv. Secite na kocke pa valjajte u preliv. Na kraju, uvaljajte svaki kolač u kokos.