КАКВА КОМБИНАЦИЈА Јесења пица с крушкама! Лако се припрема, а УКУС је ФАНТАСТИЧАН
Једна помало необична комбинација, али вреди пробати. Укус је савршен!
Састојци:
1 паковање теста за пицу (или умесите домаће),
3 зреле крушке, танко нарезане,
50 г горгонзоле или плавог сира,
50 г пуномасног меког сира,
100 г моцареле,
1 кашика меда,
1 кашика маслиновог уља,
свеж рузмарин,по укусу
со и бибер, по укусу
рукола за сервирање
Припрема:
Ако користите домаће тесто, развуците га на побрашњеној површини у жељени облик.
Ако користите куповно тесто, једноставно га развуците на плех обложен папиром за печење.
Премажите тесто маслиновим уљем.
Равномерно распоредите измрвљен плави сир, пуномасни меки сир и нарендану моцарелу по тесту.
Поређајте танке кришке крушака преко сира. Посолите и побиберите по укусу, а затим поспите свежим рузмарином.
Пеците пицу у претходно загрејаној рерни на 220°Ц око 10-15 минута, или док тесто не постане златно и хрскаво, а сир се не отопи.
Након печења, прелијте је медом и, по жељи, додајте свежу руколу.