Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

КАКВА КОМБИНАЦИЈА Јесења пица с крушкама! Лако се припрема, а УКУС је ФАНТАСТИЧАН

14.11.2024. 17:07 17:13
Пише:
храна
Фото: pixabay.com

Једна помало необична комбинација, али вреди пробати. Укус је савршен!

Састојци:    
1 паковање теста за пицу (или умесите домаће),
3 зреле крушке, танко нарезане,
50 г горгонзоле или плавог сира,
50 г пуномасног меког сира,
100 г моцареле,
1 кашика меда,
1 кашика маслиновог уља,
свеж рузмарин,по укусу
со и бибер, по укусу
рукола за сервирање 
 

Припрема:
Ако користите домаће тесто, развуците га на побрашњеној површини у жељени облик. 
Ако користите куповно тесто, једноставно га развуците на плех обложен папиром за печење. 
Премажите тесто маслиновим уљем.
Равномерно распоредите измрвљен плави сир, пуномасни меки сир и нарендану моцарелу по тесту. 
Поређајте танке кришке крушака преко сира. Посолите и побиберите по укусу, а затим поспите свежим рузмарином. 
Пеците пицу у претходно загрејаној рерни на 220°Ц око 10-15 минута, или док тесто не постане златно и хрскаво, а сир се не отопи. 
Након печења, прелијте је медом и, по жељи, додајте свежу руколу.
 

Извор:
Супер рецепти
Пише:
Пошаљите коментар
УКУСНИЈИ И ОД МАЂАРСКОГ Погледајте рецепт за војвођански гулаш, због ОВОГ САСТОЈКА је најбољи

А и припрема је једноставија

храна

УКУСНИЈИ И ОД МАЂАРСКОГ Погледајте рецепт за војвођански гулаш, због ОВОГ САСТОЈКА је најбољи

13.11.2024. 19:07 19:22