Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

KAKVA KOMBINACIJA Jesenja pica s kruškama! Lako se priprema, a UKUS je FANTASTIČAN

14.11.2024. 17:07 17:13
Piše:
храна
Foto: pixabay.com

Jedna pomalo neobična kombinacija, ali vredi probati. Ukus je savršen!

Sastojci:    
1 pakovanje testa za picu (ili umesite domaće),
3 zrele kruške, tanko narezane,
50 g gorgonzole ili plavog sira,
50 g punomasnog mekog sira,
100 g mocarele,
1 kašika meda,
1 kašika maslinovog ulja,
svež ruzmarin,po ukusu
so i biber, po ukusu
rukola za serviranje 
 

Priprema:
Ako koristite domaće testo, razvucite ga na pobrašnjenoj površini u željeni oblik. 
Ako koristite kupovno testo, jednostavno ga razvucite na pleh obložen papirom za pečenje. 
Premažite testo maslinovim uljem.
Ravnomerno rasporedite izmrvljen plavi sir, punomasni meki sir i narendanu mocarelu po testu. 
Poređajte tanke kriške krušaka preko sira. Posolite i pobiberite po ukusu, a zatim pospite svežim ruzmarinom. 
Pecite picu u prethodno zagrejanoj rerni na 220°C oko 10-15 minuta, ili dok testo ne postane zlatno i hrskavo, a sir se ne otopi. 
Nakon pečenja, prelijte je medom i, po želji, dodajte svežu rukolu.
 

Izvor:
Super recepti
Piše:
Pošaljite komentar
UKUSNIJI I OD MAĐARSKOG Pogledajte recept za vojvođanski gulaš, zbog OVOG SASTOJKA je najbolji

A i priprema je jednostavija

храна

UKUSNIJI I OD MAĐARSKOG Pogledajte recept za vojvođanski gulaš, zbog OVOG SASTOJKA je najbolji

13.11.2024. 19:07 19:22