KAKVA KOMBINACIJA Jesenja pica s kruškama! Lako se priprema, a UKUS je FANTASTIČAN
Jedna pomalo neobična kombinacija, ali vredi probati. Ukus je savršen!
Sastojci:
1 pakovanje testa za picu (ili umesite domaće),
3 zrele kruške, tanko narezane,
50 g gorgonzole ili plavog sira,
50 g punomasnog mekog sira,
100 g mocarele,
1 kašika meda,
1 kašika maslinovog ulja,
svež ruzmarin,po ukusu
so i biber, po ukusu
rukola za serviranje
Priprema:
Ako koristite domaće testo, razvucite ga na pobrašnjenoj površini u željeni oblik.
Ako koristite kupovno testo, jednostavno ga razvucite na pleh obložen papirom za pečenje.
Premažite testo maslinovim uljem.
Ravnomerno rasporedite izmrvljen plavi sir, punomasni meki sir i narendanu mocarelu po testu.
Poređajte tanke kriške krušaka preko sira. Posolite i pobiberite po ukusu, a zatim pospite svežim ruzmarinom.
Pecite picu u prethodno zagrejanoj rerni na 220°C oko 10-15 minuta, ili dok testo ne postane zlatno i hrskavo, a sir se ne otopi.
Nakon pečenja, prelijte je medom i, po želji, dodajte svežu rukolu.