Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

TOPE SE U USTIMA! OVO MORATE PROBATI: Recept za mekane ćufte u NESTVARNO ukusnom sosu

12.12.2024. 10:07 11:45
Piše:
ћуфте
Foto: Pixabay.com

Tokom prazničnog perioda svi najradije uživamo u tradicionalnim, domaćim ukusima.

Ovo je recept za malo drugačije ćufte, kakve još niste probali.

Sastojci:

  • 500 g mlevene junetine
  • dva struka praziluka ili glavica crnog luka
  • šargarepa
  • crvena paprika
  • dva čena belog luka
  • suvi začin
  • prezle
  • dva jajeta
  • malo praška za pecivo
  • biber
  • bosiljak
  • kašika brašna
  • so

Za sos:

  • aleva paprika
  • brašno
  • ulje
  • beli luk u prahu
  • biber
  • so
  • paradajz kuvani

Priprema:

U seckalicu ubacite beli luk, praziluk, šargarepu i crvenu papriku. Sve bi trebalo dobro usitniti. Dodajte meso, jaja, kašiku brašna, prezle, začine i malo praška za pecivo. Mešajte dok ne dobijete kompaktnu masu.

Oblikujte ćufte, a zatim ih ostavite 30 minuta u zamrzivaču. U međuvremenu stavite vodu da provri jer ćemo ih ovaj put kuvati, umesto da ih pržimo. Kada prođe 30 minuta uvaljajte ćuftice u brašno i ubacujte ih u ključalu vodu. Ne brinite, neće se raspasti, a dovoljno je da se kuvaju petnaest minuta.

Sos pripremite tradicionalno. Zagrejte ulje, dodajte kašiku brašna, kašiku aleve paprike, a zatim 1 litar pasiranog ili kuvanog paradajza. Dodajte i čašu vode i začine.

(krstarica.com)

Izvor:
krstarica.com
Piše:
Pošaljite komentar