ТОПЕ СЕ У УСТИМА! ОВО МОРАТЕ ПРОБАТИ: Рецепт за мекане ћуфте у НЕСТВАРНО укусном сосу
Током празничног периода сви најрадије уживамо у традиционалним, домаћим укусима.
Ово је рецепт за мало другачије ћуфте, какве још нисте пробали.
Састојци:
- 500 г млевене јунетине
- два струка празилука или главица црног лука
- шаргарепа
- црвена паприка
- два чена белог лука
- суви зачин
- презле
- два јајета
- мало прашка за пециво
- бибер
- босиљак
- кашика брашна
- со
За сос:
- алева паприка
- брашно
- уље
- бели лук у праху
- бибер
- со
- парадајз кувани
Припрема:
У сецкалицу убаците бели лук, празилук, шаргарепу и црвену паприку. Све би требало добро уситнити. Додајте месо, јаја, кашику брашна, презле, зачине и мало прашка за пециво. Мешајте док не добијете компактну масу.
Обликујте ћуфте, а затим их оставите 30 минута у замрзивачу. У међувремену ставите воду да проври јер ћемо их овај пут кувати, уместо да их пржимо. Када прође 30 минута уваљајте ћуфтице у брашно и убацујте их у кључалу воду. Не брините, неће се распасти, а довољно је да се кувају петнаест минута.
Сос припремите традиционално. Загрејте уље, додајте кашику брашна, кашику алеве паприке, а затим 1 литар пасираног или куваног парадајза. Додајте и чашу воде и зачине.
(krstarica.com)