TOPE SE U USTIMA! OVO MORATE PROBATI: Recept za mekane ćufte u NESTVARNO ukusnom sosu
Tokom prazničnog perioda svi najradije uživamo u tradicionalnim, domaćim ukusima.
Ovo je recept za malo drugačije ćufte, kakve još niste probali.
Sastojci:
- 500 g mlevene junetine
- dva struka praziluka ili glavica crnog luka
- šargarepa
- crvena paprika
- dva čena belog luka
- suvi začin
- prezle
- dva jajeta
- malo praška za pecivo
- biber
- bosiljak
- kašika brašna
- so
Za sos:
- aleva paprika
- brašno
- ulje
- beli luk u prahu
- biber
- so
- paradajz kuvani
Priprema:
U seckalicu ubacite beli luk, praziluk, šargarepu i crvenu papriku. Sve bi trebalo dobro usitniti. Dodajte meso, jaja, kašiku brašna, prezle, začine i malo praška za pecivo. Mešajte dok ne dobijete kompaktnu masu.
Oblikujte ćufte, a zatim ih ostavite 30 minuta u zamrzivaču. U međuvremenu stavite vodu da provri jer ćemo ih ovaj put kuvati, umesto da ih pržimo. Kada prođe 30 minuta uvaljajte ćuftice u brašno i ubacujte ih u ključalu vodu. Ne brinite, neće se raspasti, a dovoljno je da se kuvaju petnaest minuta.
Sos pripremite tradicionalno. Zagrejte ulje, dodajte kašiku brašna, kašiku aleve paprike, a zatim 1 litar pasiranog ili kuvanog paradajza. Dodajte i čašu vode i začine.
(krstarica.com)