Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ТОПЕ СЕ У УСТИМА! ОВО МОРАТЕ ПРОБАТИ: Рецепт за мекане ћуфте у НЕСТВАРНО укусном сосу

12.12.2024. 10:07 11:45
Пише:
ћуфте
Фото: Pixabay.com

Током празничног периода сви најрадије уживамо у традиционалним, домаћим укусима.

Ово је рецепт за мало другачије ћуфте, какве још нисте пробали.

Састојци:

  • 500 г млевене јунетине
  • два струка празилука или главица црног лука
  • шаргарепа
  • црвена паприка
  • два чена белог лука
  • суви зачин
  • презле
  • два јајета
  • мало прашка за пециво
  • бибер
  • босиљак
  • кашика брашна
  • со

За сос:

  • алева паприка
  • брашно
  • уље
  • бели лук у праху
  • бибер
  • со
  • парадајз кувани

Припрема:

У сецкалицу убаците бели лук, празилук, шаргарепу и црвену паприку. Све би требало добро уситнити. Додајте месо, јаја, кашику брашна, презле, зачине и мало прашка за пециво. Мешајте док не добијете компактну масу.

Обликујте ћуфте, а затим их оставите 30 минута у замрзивачу. У међувремену ставите воду да проври јер ћемо их овај пут кувати, уместо да их пржимо. Када прође 30 минута уваљајте ћуфтице у брашно и убацујте их у кључалу воду. Не брините, неће се распасти, а довољно је да се кувају петнаест минута.

Сос припремите традиционално. Загрејте уље, додајте кашику брашна, кашику алеве паприке, а затим 1 литар пасираног или куваног парадајза. Додајте и чашу воде и зачине.

(krstarica.com)

Извор:
krstarica.com
Пише:
Пошаљите коментар