Recept dana: Brza pita sa sirom
Nije ni preterano skupa, a ni komplikovana za pripremu. Ukratko, ova je biti idealna za dane kada baš i ne znate šta biste kuvali. Još ako se tome doda da je pođednako ukusna bilo topla, bilo hladna...
Sastojci:
- 500 g lisnatog testa,
- 150 g sitnog sira,
- pola margarina,
- 300 g šunkarice,
- 100 g kačkavalja,
- 2 veće crvene paprike,
- glavica crnog luka,
- 2 čena belog luka,
- 1 čaša pavlake,
- 3 jajeta,
- so i začini po ukusu
Priprema:
1. Iseći luk i propržiti ga na margarinu.
2. Dodati na sitno iseckanu papriku, a kad se izdinsta u tiganj dodati i šunkaricu, pa još malo dinstati.
3. Kad je sve fino izdinstano, dodati izrendan kačkavalj i začine po ukusu.
4. Dve kore raširiti, pa premazati filom i sitnim sirom, zatim staviti novi sloj kora, pa ponovo nafilovati i tako dok se ne potroše sve namirnice.
5. Ostaviti dve kore koje ćete staviti na dno margarinom premazane tepsije.
6. Nafilovane kore urolati u štrudlu, pa seći pužiće širine jednog prsta i ređati ih u tepsiju gusto jedan do drugoga.
7. Peći na 180 stepeni, a kada pita porumeni, izvaditi je iz rerne i premazati jajima umućenim sa pavlakom.
8. Na kraju još malo zapeći.