Рецепт дана: Брза пита са сиром
Није ни претерано скупа, а ни компликована за припрему. Укратко, ова је бити идеална за дане када баш и не знате шта бисте кували. Још ако се томе дода да је пођеднако укусна било топла, било хладна...
Састојци:
- 500 г лиснатог теста,
- 150 г ситног сира,
- пола маргарина,
- 300 г шункарице,
- 100 г качкаваља,
- 2 веће црвене паприке,
- главица црног лука,
- 2 чена белог лука,
- 1 чаша павлаке,
- 3 јајета,
- со и зачини по укусу
Припрема:
1. Исећи лук и пропржити га на маргарину.
2. Додати на ситно исецкану паприку, а кад се издинста у тигањ додати и шункарицу, па још мало динстати.
3. Кад је све фино издинстано, додати изрендан качкаваљ и зачине по укусу.
4. Две коре раширити, па премазати филом и ситним сиром, затим ставити нови слој кора, па поново нафиловати и тако док се не потроше све намирнице.
5. Оставити две коре које ћете ставити на дно маргарином премазане тепсије.
6. Нафиловане коре уролати у штрудлу, па сећи пужиће ширине једног прста и ређати их у тепсију густо један до другога.
7. Пећи на 180 степени, а када пита порумени, извадити је из рерне и премазати јајима умућеним са павлаком.
8. На крају још мало запећи.