Recept dana: Mafini sa tikvicama
Blagog ukusa, tikvice su više nego dobrošle u kuhinji i koriste se u puno recepata. Plus, hranljivi sastojci iz tikvica aktiviraju metabolizam ćelija, poboljšavaju rad mozga, doprinose vitalnosti organizma.
Sastojci:
- 700 g rendanih svežih tikvica,
- 150 g otopljenog putera,
- kašičica šećera,
- kašičica soli,
- 2 jajeta,
- 2 kašičice sode bikarbone,
- 700 g brašna,
- 200 g kačkavalja,
- malo mirođije
Priprema:
1. Zagrejati rernu na 170 stepeni.
2. Izmešati jaja i šećer, pa dodati tikvice i puter.
3. Posebno izmešati brašno sa sodom bikarbonom i malo soli, pa dodati u prethodnu smesu.
4. Na kraju dodati izmrvljeni sir i sve dobro izmešati.
5. Podmazati kalupe za mafine, izliti smesu u njih i peći oko pola sata.
6. Kada su mafini pečeni, odozgo posuti rendanim kačkavaljem.