Recept dana: Čureće šnicle u jogurtu
Ako volite fino da ručkate, a pritom i vodite računa o zdravlju, tačnije o holesterolu i masnoćama - idealan izbor za vas je ćureće pečenje, koje sadrži malo masnoće (1 gram, na 30 grama mesa).
Sastojci:
- 500 g ćurećeg belog mesa,
- 4 dl jogurta,
- 100 g trapista,
- 100 g prezle,
- 2 kašike peršuna,
- dso i biber po ukusu,
- malo ulja
Priprema:
1. Trapist izrendati, a peršun sitno iseckati.
2. Meso iseći na šnicle.
3. U odgovarajućoj posudi izmešati trapist, peršun i prezlu.
4. Šnicle pobiberiti i posoliti po ukusu, umakati u jogurt i valjati ih u smesu sa trapistom.
5. Vatrostalnu posudu podmazati uljem, poređati pripremljene šnicle, pa preliti preostalim jogurtom i smesom za pohovanje.
6. Pokriti alu folijom i peći oko 20 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
7. Skinuti alu foliju i ostaviti šnicle da se zapeku do rumene boje.