Рецепт дана: Чуреће шницле у јогурту
Ако волите фино да ручкате, а притом и водите рачуна о здрављу, тачније о холестеролу и масноћама - идеалан избор за вас је ћуреће печење, које садржи мало масноће (1 грам, на 30 грама меса).
Састојци:
- 500 г ћурећег белог меса,
- 4 дл јогурта,
- 100 г траписта,
- 100 г презле,
- 2 кашике першуна,
- дсо и бибер по укусу,
- мало уља
Припрема:
1. Трапист изрендати, а першун ситно исецкати.
2. Месо исећи на шницле.
3. У одговарајућој посуди измешати трапист, першун и презлу.
4. Шницле побиберити и посолити по укусу, умакати у јогурт и ваљати их у смесу са трапистом.
5. Ватросталну посуду подмазати уљем, поређати припремљене шницле, па прелити преосталим јогуртом и смесом за поховање.
6. Покрити алу фолијом и пећи око 20 минута у загрејаној рерни на 200 степени.
7. Скинути алу фолију и оставити шницле да се запеку до румене боје.