Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Turska pica

26.02.2019. 13:31 13:34
Piše:
Foto: pixabay.com

U pitanju je omiljena brza hrana, koja se u Turskoj prodaje na svakom koraku. Dobra vest je da je bez mnogo truda možete napraviti i kod kuće...

Sastojci:

- kašičica kvasca,

- 1/3 kašičice šećera,

- 150 ml mlake vode,

- 350 g oštrog brašna,

- 1/2 kašičice soli,

- kašičica maslinovog ulja

Za fil:

- kašika maslinovog ulja,

- glavica luka,

- 2 paradajza,

- manji svežanj peršuna,

- so i biber,

- 225 g jagnjećeg mlevenog mesa,

- 15 ml sosa od paradajza,

- kašičica mlevene paprike,

- sok od 1 limuna

Priprema:

1. U polovini mlake vode pomešati šećer i kvasac u manjoj posudi, pa ostaviti 15 minuta da kvasac počne da „radi“.

2. Prosejati brašno i so u većoj posudi, dodati smesu s kvascem i ostatak mlake vode, pa umesiti testo. Po potrebi doliti još vode.

3. Loptu od testa premazati s malo maslinovog ulja, pokriti vlažnom krpom i ostaviti sat vremena, osnosno dok se testo ne udvostruči.

4. Propržiti iseckan luk na maslinovom ulju, dodati naseckan paradajz, pa dinstati dok se ne redukuje tečnost i potom po ukusu posoliti.

5. Staviti mleveno meso u posudu, dodati pastu od paradajza, peršun, mlevenu papriku, limunov sok i smesu od luka i paradajza.

6. Začiniti i umesiti smesu rukama, pa staviti u frižider.

7. Testo premesiti na lagano pobrašnjenoj površini, pa podeliti na 6 jufkica. Svaku stanjiti oklagijom i razvući, pa premazati filom.

8. Peći 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Kroketi od krompira

Recept dana: Kroketi od krompira

17.02.2019. 14:31 14:35
Recept dana: Jafa štanglice

Recept dana: Jafa štanglice

21.02.2019. 18:24 18:33