Recept dana: Torta od kestena
Kremasta torta koja se topi u ustima, a pritom se ne peče...
Sastojci:
Za podlogu:
- 300 – 400 g plazme,
- 120 g putera,
- 50 g šećera u prahu,
- malo mleka (oko pola šolje otprilike)
Za kremu:
- 200 ml slatke pavlake,
- 500 g kesten pirea,
- 130 g putera,
- 50 g šećera u prahu
Priprema:
1. Umesiti sve sastojke za podlogu rukama i rasporediti po dnu tepsije (najbolje u okruglom plehu sa mogućnošću odvajanja dna od stranice). Bilo bi zgodno bilo da na dnu pleha bude postavljen pek papir skrojen po dimenziji pleha, jer se tako mnogo lakše odvaja torta od dna.
2. Mikserom umutiti slatku pavlaku. U posebnom sudu izmiksati puter sa šećerom u prahu, pa onda dodati i kesten pire.
3. Staviti preko podloge.
4. Preko kreme naneti umućen šlag ili slatku pavlaku.
5. Odozgo narendati čokoladu po želji.
6. Ostaviti tortu da odstoji nekoliko sati na hladnom, a najbolje je da prenoći u frižideru.