Recept dana: Pire sa sirom i belim lukom
25.11.2017.
10:06
10:14
Komentari (0)
Ovo jelo je deo tradicionalne francuske kuhinje i svojom teksturom podseća na čuveni fondu. Pire je najukusniji uz kobasice ili pečenu svinjetinu i čašu crvenog vina.
Sastojci:
- 1 kg krompira,
- 500 g sira,
- 2 čena belog luka,
- 30 g putera,
- pavlaka,
- so i biber po ukusu
Priprema:
1. Skuvati krompir, ocediti ga, pa pustiti nekoliko minuta da se proohladi.
2. Ubaciti naseckan beli luk i izmiksati ga u pire.
3. Uliti pavlaku, dodati puter i mešati dok se sasavim ne otope.
4. Dodati naribani sir i „tući“ varjačom dok se sir i krompir ne povežu i ne postigne se čvrsta, elastična tekstura.
5. Začiniti i servirati.