Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Торта од кестена

20.12.2017. 09:13 09:25
Пише:
Фото: pixabay.com

Кремаста торта која се топи у устима, а притом се не пече...

Састојци:

За подлогу:

- 300 – 400 г плазме,

- 120 г путера,

- 50 г шећера у праху,

- мало млека (око пола шоље отприлике)

За крему:

- 200 мл слатке павлаке,

- 500 г кестен пиреа,

- 130 г путера,

- 50 г шећера у праху

Припрема:

1. Умесити све састојке за подлогу рукама и распоредити по дну тепсије (најбоље у округлом плеху са могућношћу одвајања дна од странице). Било би згодно било да на дну плеха буде постављен пек папир скројен по димензији плеха, јер се тако много лакше одваја торта од дна.

2. Миксером умутити слатку павлаку. У посебном суду измиксати путер са шећером у праху, па онда додати и кестен пире.

3. Ставити преко подлоге.

4. Преко креме нанети умућен шлаг или слатку павлаку.

5. Одозго нарендати чоколаду по жељи.

6. Оставити торту да одстоји неколико сати на хладном, а најбоље је да преноћи у фрижидеру.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Таљателе са пилетином, парадајзом и руколом

Рецепт дана: Таљателе са пилетином, парадајзом и руколом

12.12.2017. 15:26 15:28
Рецепт дана: Пире са сиром и белим луком

Рецепт дана: Пире са сиром и белим луком

25.11.2017. 10:06 10:14