Рецепт дана: Торта од кестена
Кремаста торта која се топи у устима, а притом се не пече...
Састојци:
За подлогу:
- 300 – 400 г плазме,
- 120 г путера,
- 50 г шећера у праху,
- мало млека (око пола шоље отприлике)
За крему:
- 200 мл слатке павлаке,
- 500 г кестен пиреа,
- 130 г путера,
- 50 г шећера у праху
Припрема:
1. Умесити све састојке за подлогу рукама и распоредити по дну тепсије (најбоље у округлом плеху са могућношћу одвајања дна од странице). Било би згодно било да на дну плеха буде постављен пек папир скројен по димензији плеха, јер се тако много лакше одваја торта од дна.
2. Миксером умутити слатку павлаку. У посебном суду измиксати путер са шећером у праху, па онда додати и кестен пире.
3. Ставити преко подлоге.
4. Преко креме нанети умућен шлаг или слатку павлаку.
5. Одозго нарендати чоколаду по жељи.
6. Оставити торту да одстоји неколико сати на хладном, а најбоље је да преноћи у фрижидеру.