Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Sočni kolač s kajsijama

04.07.2017. 10:07 10:10
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

Ako vam se ovih dana jede nešto sočno, a slatko – ovaj je kolač baš po vašem ukusu.

Sastojci:

- 4 jajeta,

- 150 g 100 g šećera,

- 250 ml ulja,

- 375 ml mleka,

- 250 g pšeničnog griza,

- 225 g brašna,

- 4-5 kašika džema od kajsija,

- korica od limuna,

- 9 kajsija,

- sok od pola limuna,

- 2 kesice vanili šećera,

- 10 g praška za pecivo

Priprema:

1. Odvojiti žumanca od belanaca i belanca ostaviti sa strane.

2. Žumanca umutiti sa 150 g šećera, dodati ulje i mleko, limunovu koricu, vanil šećer i na kraju umešati brašno, ranije pomešano sa praškom za pecivo i pšeničnim grizom, pa sve umutiti da se sjedini.

3. Vatrostalnu posudu veličine 20H30 centimetara podmazati i sipati pola smese, pa peći desetak minuta na 180 stepeni.

4. Izvaditi iz rerne i premazati džemom od kajsija.

5. Kajsije oprati, osušiti i prepoloviti, pa ih poređati preko džema od kajsija.

6. Preko voća sipati drugu polovinu smese, vratiti u rernu i peći još pola sata, odnosno, dok kolač blago ne porumeni.

7. Umutiti belanca sa 100 g šećera i sokom od pola limuna u šne, premazati preko kolača i vratiti u rernu.

8. Smanjiti temperaturu na 150 i sušiti još desetak minuta, odnosno, dok šne blago ne porumeni.

9. Ohladiti i iseći na šnite i poslužiti.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Pohovani praziluk s pršutom

Recept dana: Pohovani praziluk s pršutom

29.06.2017. 14:52 14:57
Recept dana: Pileći bataci sa povrćem

Recept dana: Pileći bataci sa povrćem

23.06.2017. 09:59 10:07