Recept dana: Pileći bataci sa povrćem
Meso i povrće idealan su nutricionistički spoj. Još ako je na meniju piletina, ni vrućina vam ništa neće moći.
Sastojci:
- 4 pileća bataka,
- 4 krompira,
- glavica crnog luka,
- 3 čena belog luka,
- kesa smrznutog mešanog povrća,
- malo ulja ili masti,
- pola čaše paradajz soka,
- so i biber po ukusu,
- malo mlevene slatke paprike,
Priprema:
1. U zagrejanu šerpu staviti ulje ili mast.
2. Propržiti na kratko batake da porumene, pa ih izvaditi iz šerpe. 3. Iseckati na krupnije krompir, luk i beli luk i staviti, zajedno sa smrznutim povrćem, na istu masnoću u kojoj se pržilo meso.
4. Dodati paradajz sok, malo vode i ostaviti da krčka.
5. Posle 10-15 minuta vratiti batake.
6. Posoliti, pobiberiti i staviti pola kašike slatke paprike.
7. Krčkati sve zajedno oko 40 minuta, pa poslužiti toplo uz salatu po želji.