overcast clouds
10°C
08.11.2024.
Нови Сад
eur
116.9902
usd
108.5051
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Сочни колач с кајсијама

04.07.2017. 10:07 10:10
Пише:
Фото: Youtube Printscreen

Ако вам се ових дана једе нешто сочно, а слатко – овај је колач баш по вашем укусу.

Састојци:

- 4 јајета,

- 150 г + 100 г шећера,

- 250 мл уља,

- 375 мл млека,

- 250 г пшеничног гриза,

- 225 г брашна,

- 4-5 кашика џема од кајсија,

- корица од лимуна,

- 9 кајсија,

- сок од пола лимуна,

- 2 кесице ванили шећера,

- 10 г прашка за пециво

Припрема:

1. Одвојити жуманца од беланаца и беланца оставити са стране.

2. Жуманца умутити са 150 г шећера, додати уље и млеко, лимунову корицу, ванил шећер и на крају умешати брашно, раније помешано са прашком за пециво и пшеничним гризом, па све умутити да се сједини.

3. Ватросталну посуду величине 20Х30 центиметара подмазати и сипати пола смесе, па пећи десетак минута на 180 степени.

4. Извадити из рерне и премазати џемом од кајсија.

5. Кајсије опрати, осушити и преполовити, па их поређати преко џема од кајсија.

6. Преко воћа сипати другу половину смесе, вратити у рерну и пећи још пола сата, односно, док колач благо не порумени.

7. Умутити беланца са 100 г шећера и соком од пола лимуна у шне, премазати преко колача и вратити у рерну.

8. Смањити температуру на 150 и сушити још десетак минута, односно, док шне благо не порумени.

9. Охладити и исећи на шните и послужити.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Поховани празилук с пршутом

Рецепт дана: Поховани празилук с пршутом

29.06.2017. 14:52 14:57
Рецепт дана: Пилећи батаци са поврћем

Рецепт дана: Пилећи батаци са поврћем

23.06.2017. 09:59 10:07