Recept dana: Rižoto sa piletinom i povrćem
Za današnji ručak predlažemo da pripremite ovaj ukusni i hranljiv rižoto.
Sastojci:
- čaša pirinča dugog zrna
- 3 čaše vode
- 200 g pilećih grudi,
- glavica luka,
- veća šargarepa,
- manja tikvica,
- praziluk,
- konzerva graška,
- paprika,
- kocka za supu,
- so i biber,
- vegeta
Priprema:
1. Sitno iseckati luk i dinstati ga polako sa šargarepom u malo većem tiganju ili šerpi.
2. Kada porumeni, dodati pirinač i malo vode.
3. U drugoj šerpi dinstati sitno isekanu piletinu.
4. Dodati paprike, a zatim i praziluk i tikvice.
5. Na kraju dodati i grašak, pa dinstati sve zajedno još jedno 10 minuta.
6. U pirinač postepeno dodavati vodu i kada ste dodali oko dve čaše, dodati i kocku za supu.
7. Još malo dinstati, pa nakon desetak minuta dodati piletinu i povrće.
8. Ostaviti sve da se sjedini i zajedno krčka još oko 10 minuta (probati zrno pirinča da proverite da li je dovoljno kuvano).
9. Prilikom posluživanja, možete odgore posuti i malo svežeg peršuna.