Рецепт дана: Рижото са пилетином и поврћем
За данашњи ручак предлажемо да припремите овај укусни и хранљив рижото.
Састојци:
- чаша пиринча дугог зрна
- 3 чаше воде
- 200 г пилећих груди,
- главица лука,
- већа шаргарепа,
- мања тиквица,
- празилук,
- конзерва грашка,
- паприка,
- коцка за супу,
- со и бибер,
- вегета
Припрема:
1. Ситно исецкати лук и динстати га полако са шаргарепом у мало већем тигању или шерпи.
2. Када порумени, додати пиринач и мало воде.
3. У другој шерпи динстати ситно исекану пилетину.
4. Додати паприке, а затим и празилук и тиквице.
5. На крају додати и грашак, па динстати све заједно још једно 10 минута.
6. У пиринач постепено додавати воду и када сте додали око две чаше, додати и коцку за супу.
7. Још мало динстати, па након десетак минута додати пилетину и поврће.
8. Оставити све да се сједини и заједно крчка још око 10 минута (пробати зрно пиринча да проверите да ли је довољно кувано).
9. Приликом послуживања, можете одгоре посути и мало свежег першуна.