Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Рижото са пилетином и поврћем

29.08.2017. 08:58 09:11
Пише:
Фото: pixabay.com

За данашњи ручак предлажемо да припремите овај укусни и хранљив рижото.

Састојци:    

- чаша пиринча дугог зрна    

- 3 чаше воде    

- 200 г пилећих груди,   

- главица лука,   

- већа шаргарепа,  

- мања тиквица,   

- празилук,    

- конзерва грашка,    

- паприка,    

- коцка за супу,    

- со и бибер,

- вегета

Припрема:

1. Ситно исецкати лук и динстати га полако са шаргарепом у мало већем тигању или шерпи.

2. Када порумени, додати пиринач и мало воде.

3. У другој шерпи динстати ситно исекану пилетину.

4. Додати паприке, а затим и празилук и тиквице.

5. На крају додати и грашак, па динстати све заједно још једно 10 минута.

6. У пиринач постепено додавати воду и када сте додали око две чаше, додати и коцку за супу.

7. Још мало динстати, па након десетак минута додати пилетину и поврће.

8. Оставити све да се сједини и заједно крчка још око 10 минута (пробати зрно пиринча да проверите да ли је довољно кувано).

9. Приликом послуживања, можете одгоре посути и мало свежег першуна. 

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Фереро торта, али без печења

Рецепт дана: Фереро торта, али без печења

23.08.2017. 17:20 17:25
Рецепт дана: Таљателе са тиквицама

Рецепт дана: Таљателе са тиквицама

16.08.2017. 10:58 11:02