Recept dana: Taljatele sa tikvicama
Ukoliko ste ljubitelji paste, ovo jednostavno jelo će vas sigurno oduševiti.
Sastojci:
- 500 g taljateli,
- 350 g mladih tikvica,
- manja glavica crvenog luka,
- 80 g pančete,
- 20 g parmezana,
- 4 dl pavlake,
- 2 čena belog luka
- 3 kašike ulja,
- mešavina začina,
- biber
Priprema:
1. Tikvice oprati, odseći im vrhove, a potom ih zajedno sa korom izrendati na krupno rende.
2. Luk sitno iseckati, a beli luk ispasirati.
3. Pančetu iseći na tanke štapiće.
4. Na malo ulja propržiti crveni i beli luk, dodati pančetu, pa i nju kratko propržiti.
5. Kada pančeta porumeni, dodati tikvice i dinstati ih dok ne omekšaju.
6. Dodati pavlaku, parmezan i začine po ukusu, pa kuvati na umerenoj temperaturi 10 minuta dok se sos ne zgusne.
7. Testeninu obariti u slanoj vodi, pa je potom procediti.
8. Obarene taljatele preliti pripremljenim sosom.