Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Ravioli punjeni spanaćem i sirom

23.03.2018. 15:51 15:55
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

Ovaj ukusan obrok može da bude još ukusniji, ako ga „obogatite“ sosom od paradajza.

Sastojci  (za 5 osoba):

- 3 filea piletine,

- so, biber, vegeta, slatka crvena paprika, origano i timijan od začina

- beli luk

Za raviole:

- 400 g glatkog brašna,

- 3 jajeta,

- so,

- malo vode,

- malo ulja

Za sos:

- beli luk,

- puter,

- kašikašećera,

- 3 dcl paradajza iz konzerve,

- so i biber po ukusu,

- kašika crnog vina

Za fil:

- 250 g sira rikote,

- 3 kašike pavlake,

- 1 jaje,

- 4 lista spanaća,

- so i biber po ukusu

Priprema:

1. File piletine dobro posoliti i pobiberiti, pa začiniti vegetom i crvenom paprikom. Ostaviti u nekoj posudi i dodati ulja, pa sve zajedno promešati da se dobro upije.

2. Dodati origano i timijan i ostaviti 20 minuta da se marinira.

3. Za raviole staviti brašno u neku veću posudu i u sredini napraviti udubljenje.

4. U to udubljenje staviti tri jajeta, malo ulja i malo vode. Posoliti po želji, ne previše. Sve zajedno umesiti da postane glatko testo koje se odvaja od dlanova. Ostaviti ga da se malo odmori.

5. U međuvremenu napraviti punjenje za raviole od 250 g rikote, 3 kašike pavlake, jednog jajeta, 4 lista spanaća, soli i bibera. Sve se zajedno dobro promeša kako bi se sastojci dobro spojili.

6. Za sos od paradajza u manji lonac staviti puter da se otopi. Otprilike dve velike kašike. Potom dodati sitno naseckan beli luk da pusti svoj miris. Preko toga staviti kašiku šećera i ostaviti da se karamelizuje. Ne mešati, već samo malo protresti lonac.

7. Nakon toga dodati paradajz iz konzerve, vino i začine i ostaviti da se krčka nekih 15 minuta.

8. Kada se testo za raviole malo odmorilo, tanko ga razvaljati i seći okruglom čašom. Na sredinu kruga od testa staviti punjenje i zatim preklopiti. Ivice pritisnuti viljuškom da punjenje ne bi iscurilo.

Kada su svi gotovi, kuvati ih u provreloj vodi dok ne isplivaju na površinu vode i onda su gotovi. Maksimum do 5 minuta.

9. Marinirano meso peći pokriveno folijom 15 minuta na 250 stepeni, a potom foliju maknuti i peći još 15 minuta na 180 stepeni.

10. Kuvane raviole preliti s malo otopljenog putera da se ne bi slepili. Kada ih serviramo, mogu se posuti s malo parmezana.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Pogačice s čvarcima

Recept dana: Pogačice s čvarcima

20.03.2018. 15:59 16:01
Recept dana: Varivo od graška i piletine

Recept dana: Varivo od graška i piletine

16.03.2018. 10:44 10:49