overcast clouds
23°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Равиоли пуњени спанаћем и сиром

23.03.2018. 15:51 15:55
Пише:
Извор: Youtube Printscreen

Овај укусан оброк може да буде још укуснији, ако га „обогатите“ сосом од парадајза.

Састојци  (за 5 особа):

- 3 филеа пилетине,

- со, бибер, вегета, слатка црвена паприка, оригано и тимијан од зачина

- бели лук

За равиоле:

- 400 г глатког брашна,

- 3 јајета,

- со,

- мало воде,

- мало уља

За сос:

- бели лук,

- путер,

- кашикашећера,

- 3 дцл парадајза из конзерве,

- со и бибер по укусу,

- кашика црног вина

За фил:

- 250 г сира рикоте,

- 3 кашике павлаке,

- 1 јаје,

- 4 листа спанаћа,

- со и бибер по укусу

Припрема:

1. Филе пилетине добро посолити и побиберити, па зачинити вегетом и црвеном паприком. Оставити у некој посуди и додати уља, па све заједно промешати да се добро упије.

2. Додати оригано и тимијан и оставити 20 минута да се маринира.

3. За равиоле ставити брашно у неку већу посуду и у средини направити удубљење.

4. У то удубљење ставити три јајета, мало уља и мало воде. Посолити по жељи, не превише. Све заједно умесити да постане глатко тесто које се одваја од дланова. Оставити га да се мало одмори.

5. У међувремену направити пуњење за равиоле од 250 г рикоте, 3 кашике павлаке, једног јајета, 4 листа спанаћа, соли и бибера. Све се заједно добро промеша како би се састојци добро спојили.

6. За сос од парадајза у мањи лонац ставити путер да се отопи. Отприлике две велике кашике. Потом додати ситно насецкан бели лук да пусти свој мирис. Преко тога ставити кашику шећера и оставити да се карамелизује. Не мешати, већ само мало протрести лонац.

7. Након тога додати парадајз из конзерве, вино и зачине и оставити да се крчка неких 15 минута.

8. Када се тесто за равиоле мало одморило, танко га разваљати и сећи округлом чашом. На средину круга од теста ставити пуњење и затим преклопити. Ивице притиснути виљушком да пуњење не би исцурило.

Када су сви готови, кувати их у проврелој води док не испливају на површину воде и онда су готови. Максимум до 5 минута.

9. Маринирано месо пећи покривено фолијом 15 минута на 250 степени, а потом фолију макнути и пећи још 15 минута на 180 степени.

10. Куване равиоле прелити с мало отопљеног путера да се не би слепили. Када их сервирамо, могу се посути с мало пармезана.

Аутор:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Погачице с чварцима

Рецепт дана: Погачице с чварцима

20.03.2018. 15:59 16:01
Рецепт дана: Вариво од грашка и пилетине

Рецепт дана: Вариво од грашка и пилетине

16.03.2018. 10:44 10:49