Recept dana: Varivo od graška i piletine
U pitanju je jedno fino jelo za svaki dan. Još kad nam uskoro stigne mlad grašak.... Ništa ukusnije.
Sastojci (za 4 osobe):
- 450 g pilećih grudi,
- 350 g graška,
- glavica crvenog luka srednje veličine,
- maslinovo ulje,
- biber
Za knedle:
- 150 g griza,
- 1/2 kašičice vegete,
- kašičica ulja,
- 2 mala jajeta,
- par kašika mlake vode,
- so
Priprema:
1. Očistiti i na sitno na naseckati luk, pa ga potom staviti na zagrejano maslinovo ulje.
2. Pričekati da luk postane staklast, pa dodati piletinu iseckanu na kockice. Propržiti na laganoj vatri dok sva piletina ne izgubi roze boju.
3. Dodati vodu, pa prokuvati desetak minuta, a zatim dodati grašak, biber i so.
4. Knedle pripremiti od navedenih namirnica. Smesa treba da bude gusta, ali da se ipak lagano preliva ako nagnete posudu.
5. Knedle se vade malom kašikom i ukuvavaju u varivo.
6. Jelo je gotovo kad knedle isplivaju na površinu.