Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Punjena jaja

12.03.2018. 11:39 11:41
Piše:
Foto: Dnevnik (arhiva)

Jaja su odličan izvor aminokiselina, gvožđa i antioksidanata, a mogu se pripremati na različite načine. Današnji predlog su punjena jaja, savršena kao pređelo ili dodatak glavnom jelu.

Sastojci:

- 8 jaja,

- ½ čaše kisele pavlake,

- 50 g sira,

- 100 g kačkavalja,

- 50 g salame

Priprema:

1. Obariti jaja, ostaviti da se ohlade pa ih oljuštiti, prepoloviti po dužini, pa odstraniti žumanca.

2. Staviti žumanca u činiju, dodati seckanu salamu, kiselu pavlaku, sir i 50 g rendanog kačkavalja.

3. Dobijenom smesom puniti belanca, posuti ih rendanim kačkavaljem.

4. Servirati i poslužiti.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Brzinski zimski kolač

Recept dana: Brzinski zimski kolač

08.03.2018. 16:10 16:16
Recept dana: Varivo od sočiva

Recept dana: Varivo od sočiva

07.03.2018. 20:19 20:27