Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Varivo od sočiva

07.03.2018. 20:19 20:27
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

U pitanju je slasno jelo „na kašiku“, testeninu sa sočivom, odnosno, „pasta e ceci“, kako ovo jelo zovu u Rimu. S obzirom da u njemu nema mesa, ni namirnica životinjskog porekla, preporučuje se i veganima, i vegetarijancima.

Sastojci:

- 250 g kuvanog sočiva,

- 55 g sušene sitnije testenine po želji,

- ½ litre vruće vode,

- 2 kašike maslinovog ulja,

- 2 čena belog luka,

- 3 kašike koncentrata paradajza,

- so i biber po ukusu,

- svež ruzmarin za dekoraciju

Priprema:

1. U velikom loncu zagrijati maslinovo ulje, zgnječite dva čena belog luka i dinstati ga dok ne potamni.

2. Umešati potom koncentrat od paradajza, so i biber, pa dinstati oko pola minuta, uz stalno mešanje.

3. Preliti sos vrućom vodom, dodati sušenu testeninu i kuvano sočivo. 

4. Dobro promešati, smanjiti temperaturu i pustiti da se termički obrađuje oko 20 minuta dok se sve sastojci ne sljube, a testenina ne skuva.

5. Varivo služiti toplo.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Čizkejk s čokoladom i lešnicima

Recept dana: Čizkejk s čokoladom i lešnicima

01.03.2018. 10:52 10:54
Recept dana: Salata od tunjevine

Recept dana: Salata od tunjevine

02.03.2018. 10:34 10:37