Рецепт дана: Пуњена јаја
12.03.2018.
11:39
11:41
Коментари (0)
Јаја су одличан извор аминокиселина, гвожђа и антиоксиданата, а могу се припремати на различите начине. Данашњи предлог су пуњена јаја, савршена као пређело или додатак главном јелу.
Састојци:
- 8 јаја,
- ½ чаше киселе павлаке,
- 50 г сира,
- 100 г качкаваља,
- 50 г саламе
Припрема:
1. Обарити јаја, оставити да се охладе па их ољуштити, преполовити по дужини, па одстранити жуманца.
2. Ставити жуманца у чинију, додати сецкану саламу, киселу павлаку, сир и 50 г ренданог качкаваља.
3. Добијеном смесом пунити беланца, посути их ренданим качкаваљем.
4. Сервирати и послужити.