Recept dana: Pohovana feta s medom
Pohovani sir je nešto od čega obično bežimo, uglavnom zbog toga što se veruje kako ga je teško napraviti kako treba. Najvažnije da odaberete pravi sir i pratite ove smernice...
Sastojci:
- 250 g feta sira,
- 2 jajeta,
- kašičica mlevene crvene paprike,
- kašičica mlevenog bibera,
- 100 g brašna,
- 100 g susama,
- 4 kašike cvetnog meda
Priprema:
1. Ocediti fetu i obrisati je.
2. Veličina komada sira nije bitna, ali debljina ne bi smela da bude veća od 1,5 centimetra. Iseći fetu najpedantnije moguće.
3. Umutiti jaja, a u drugoj činiji promešati brašno, mlevenu crvenu papriku i biber. U treću činiju sipati susam.
4. Fetu prvo uvaljati u jaje, zatim u mešavinu brašna, ponovo u jaje i na kraju u susam.
5. Ponavljati postupak dok se ne potroši sav sir.
6. Peći u dubokom ulju par minuta s jedne i druge strane.
7. Ocediti na kuhinjskom papiru, pa vruće preliti medom.