Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Pohovana feta s medom

04.12.2018. 12:44 12:49
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

Pohovani sir je nešto od čega obično bežimo, uglavnom zbog toga što se veruje kako ga je teško napraviti kako treba. Najvažnije da odaberete pravi sir i pratite ove smernice...

Sastojci:

- 250 g feta sira,

- 2 jajeta,

- kašičica mlevene crvene paprike,

- kašičica mlevenog bibera,

- 100 g brašna,

- 100 g susama,

- 4 kašike cvetnog meda

Priprema:

1. Ocediti fetu i obrisati je.

2. Veličina komada sira nije bitna, ali debljina ne bi smela da bude veća od 1,5 centimetra. Iseći fetu najpedantnije moguće.

3. Umutiti jaja, a u drugoj činiji promešati brašno, mlevenu crvenu papriku i biber. U treću činiju sipati susam.

4. Fetu prvo uvaljati u jaje, zatim u mešavinu brašna, ponovo u jaje i na kraju u susam.

5. Ponavljati postupak dok se ne potroši sav sir.

6. Peći u dubokom ulju par minuta s jedne i druge strane.

7. Ocediti na kuhinjskom papiru, pa vruće preliti medom.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Tortilje s pečurkama

Recept dana: Tortilje s pečurkama

28.11.2018. 18:21 18:26
Recept dana: Štrudla od jabuka

Recept dana: Štrudla od jabuka

27.11.2018. 15:47 15:51