Recept dana: Tortilje s pečurkama
Umesto da kad konačno stignete kući krenete da tražite broj telefona kako biste brže-bolje poručili nešto za jelo, savet da sami na brzu sebi pripremite ukus i slastan obrok...
Sastojci:
- pola kašičice maslinovog ulja,
- čen belog luka,
- ½ kg pečurki po izboru,
- začini: so, aleva paprika, kumin, crni biber, čili...
- 2 tortilje,
- povrće: paradajz, kupus, paprika
Priprema:
1. Prvo očistiti i iseckati pečurke na tanke šnite.
2. U tiganju zagrejati ulje i dodati beli luk, a kad on poprimi smećkastu boju, dodati pečurke i lagano ih posoliti.
3. Zatim dodati ostale izabrane začine.
4. Ostaviti pečurke na vatri desetak minuta, dok ne otpuste vodu, a dok se one krčkaju, iseći povrće i dodati ga u tiganj s pečurkama.
5. Izvaditi tortilje i na njih poređati gotovu smesu.
6. Zamotati ih, a ako volite malo pikantniju hranu -dodajte i salsu.