Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Štrudla od jabuka

27.11.2018. 15:47 15:51
Piše:
Foto: pixabay.com

Najlakši recept za kolač bez kojih mnogi ne mogu ni da zamisle zimu. Ova slasna bečka poslastica savršena je i u kombinaciji sa sladoledom od vanile.

Sastojci:

- pakovanje kora za pitu,

- 1 kg kiselijih jabuka,

- 100 g šećera,

- 50 g putera,

- cimet,

- malo ruma ili mleka,

- suvo grožđe,

- sladoled od vanile

Priprema:

1. Kore poprskati rastopljenim puterom, pa na njih prethosno oljuštene i naseckane (na kockice od oko jednog centimetra) jabuke.

2. Posuti ih šećerom, cimetom i suvim grožđem, prethodno potopljenim u rum ili mleko.

3. Zarolati testo i potom kolač položiti u namašćenu tepsiju.

4. Malo kolač izbosti čačkalicom po vrhu kako ne bi popucao.

5. Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko pola sata do 40 minuta, odnosno, dok testo ne dobije zlaćanu koricu.

6. Pustiti da se malo ohladi, iseći na kriške, posuti šećerom u prahu i poslužiti uz sladoled od vanile.

Savet: Ako baš niste ljubitelj cimeta i suvog grožđa, slobodno ih zamenite s malo seckanih oraha, badema ili drugih orašastih plodova.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Punjeni paradajz

Recept dana: Punjeni paradajz

19.11.2018. 09:44 09:50
Recept dana: Sočno jagnjeće pečenje s krompirom

Recept dana: Sočno jagnjeće pečenje s krompirom

15.11.2018. 17:17 17:20